This vintage 2,400 square foot residence, perched over the crashing waves of the Pacific
Ocean, was designed by a significant architect from the 1950’s.  Ogawa/Depardon planned a sensitive renovation that respected it’s distinctive design and it’s panoramic views up the coastline and the ocean beyond.

This vintage 2,400 square foot residence, perched over the crashing waves of the Pacific

Ocean, was designed by a significant architect from the 1950’s.  Ogawa/Depardon planned a sensitive renovation that respected it’s distinctive design and it’s panoramic views up the coastline and the ocean beyond.

Zinc + Glass house under construction

Zinc + Glass house under construction

Riverside Gem*

Riverside Gem*

 
The transparency of the building is an emblematic expression of the museum’s openness to the public, to the students & faculty. Its intent is to diminish the physically & emotional distance between the outside world & the creation of study art & design.

The transparency of the building is an emblematic expression of the museum’s openness to the public, to the students & faculty. Its intent is to diminish the physically & emotional distance between the outside world & the creation of study art & design.


Upper East Side lightwell

Upper East Side lightwell

 
A 3-story, artist’s workshop is sited on a corner in a gritty waterfront area, the rapidly transforming former industrial & warehouse zone of Red Hook, Brooklyn.
A multi-media artist requested a workspace to produce and display his art. The new building references the garage previously occupying the site and more importantly the neighborhood vernacular of industrial warehouses. The client requested a building with a small living component that felt secure in a marginal neighborhood still in flux. The building is a bold volume with security gates and glass facing the street. Both layers can be fully opened. The volume is carved away to introduce light and air.
A void running the length of the building creates an exterior workspace/ garden. Bi-fold doors of polycarbonate open upward, create an awning for this exterior room. The core of the building houses a dark room. Above is an office mezzanine overlooking the workspace where another void creates an outdoor space. The top floor is a live/work studio with views to the harbor.

A 3-story, artist’s workshop is sited on a corner in a gritty waterfront area, the rapidly transforming former industrial & warehouse zone of Red Hook, Brooklyn.

A multi-media artist requested a workspace to produce and display his art. The new building references the garage previously occupying the site and more importantly the neighborhood vernacular of industrial warehouses. The client requested a building with a small living component that felt secure in a marginal neighborhood still in flux. The building is a bold volume with security gates and glass facing the street. Both layers can be fully opened. The volume is carved away to introduce light and air.

A void running the length of the building creates an exterior workspace/ garden. Bi-fold doors of polycarbonate open upward, create an awning for this exterior room. The core of the building houses a dark room. Above is an office mezzanine overlooking the workspace where another void creates an outdoor space. The top floor is a live/work studio with views to the harbor.

West Village Lantern*

West Village Lantern*

Shiseido store

Shiseido store

Cliff* house

Cliff* house